Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ефективно средство с кола срещу листните въшки

21 юни 2023, 17:44 часа

Листните въшки могат да бъдат голям проблем за вашите растения. В тази статия ще ви споделим един метод, с който да се отървете от тези вредители, който е ефективен и лесен за приготвяне.

Необходими съставки:

- Бутилка с кола

- Три супени лъжици течен сапун

Как да спасите растенията си от листни въшки? Изпробвани трикове!

Ако имате малка бутилка кола, една лъжица сапун ще бъде достатъчна. Ако разполагате с голяма бутилка, трябва да изчакате докато колата освободи газа си. Можете да го направите, като я разклатите за няколко минути или я изсипете в отворен съд.

Когато колата е без газ, добавете течния сапун и разбъркайте добре. Сапунът е важен, защото помага на разтвора да се залепи по листата на растенията. Ако желаете да третирате зеленчуци, е добре да използвате био-течен сапун.

Съставката от аптеката, с която ще забравите за листните въшки

Сега, когато разтворът е готов, трябва да го прехвърлите в пулверизатор. Можете да използвате този спрей за рози, зеленчуци, дървета и други растения. Не е необходимо да го разреждате с вода, смесвате само колата със сапуна и резултатът е неизбежна смърт за вредителите.

Ето няколко съвета за използване на средството:

- Нанесете разтвора внимателно по засегнатите листа.

  • Повторете третирането след няколко дни, ако е необходимо.

     

    - Прилагайте спрея в ранни часове на сутринта или вечерта, за да избегнете високите температури, които могат да повредят растенията.

    Напръскайте ябълките с това и ще забравите за листните въшки

    Този метод с кола е прост и достъпен за всеки. Можете да се освободите от листните въшки безопасно и без да използвате вредни химикали. Опитайте го и сами се уверете в неговата ефективност.

  • Денис Витанов
    Денис Витанов Отговорен редактор
    Новините днес