Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От община Дряново гостуваха на побратимения полски град Сероцк

23 май 2023, 17:19 часа • 2809 прочитания

Представители на община Дряново гостуваха на празника на побратимения полски град Сероцк, съобщиха от местната администрация.

Между двата града бе подписано споразумение за приятелство и сътрудничество преди година. През октомври 2022 г. делегация от Полша посети Дряново за празника на града. Сега Мариета Енчева – директор на дирекция „Архитектура, строителство и общинска собственост“ и общинският съветник Милен Стоянов станаха част от празничните събития в Сероцк от 12 до 14 май.

Двамата посетиха обекти, в които местната власт е инвестирала през последните години - основно в облагородяване на крайречната зона, построен нов стадион и спортна зала, която е в процес на изграждане.

Представителите на община Дряново се впечатлили от детска площадка с изцяло естествени материали, светлинната сигнализация на пешеходните пътеки и осигурената безопасност на автобусните спирки. Ценен опит и идеи, които е възможно да бъдат приложени и в Дряново.

Енчева и Стоянов взеха участие и в голямото празнично шествие, заедно с кмета на Сероцк Артур Борковски, представители на всички други побратимени градове, на местните институции, спортни клубове и пр.

Още от Дряново: 

С възстановка отбелязват 147 г. от битката при Дряновския манастир

Община Дряново ще продава паветата от четири улици

Дряновски завод се похвали: Новият ни вагон е над средното европейско ниво

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес