Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Трявна облагороди детска площадка

04 ноември 2021, 13:01 часа • 1489 прочитания

Облагородяването на детската площадка в кв. “Светушка” в Трявна е почти към своя край. Проектът “Зелената идея” на Трявна” е финансиран със средства, отпуснати от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) и е част от общо петте проекта, които Община Трявна спечели за изпълнение. Припомняме, че за първи път местната власт печели такъв брой екологични проекти по ПУДООС, за всеки от който се отпускат средства в размер на 10 000 лв. с ДДС.  

Благодарение на проекта, на детската площадка вече са доставени и монтирани четири нови цветни кошчета за отпадъци; пет нови перголи и една нова дървена беседка, с прилежаща към нея маса, в зелените площи непосредствено до площадката. Новите съоръжения се явяват чудесно допълнение към цялостната визия на детската площадка и предоставят на живущите в квартала още една възможност за отдих и споделено време с любимите хора и деца.  

Въпреки че проектът още не е завършен, дървената беседка се превърна в новото любимо място за срещи и почивка на тревненци от кв. “Светушка”, тъй като и теренът за монтиране на съоръжението не е избран случайно – дървената беседка е разположена на просторната зелена площ в близост до детската площадка и детската градина и събира последните топли слънчеви лъчи за тази есен.

Работата по проекта продължава. Предстои укрепване на дървената конструкция на беседката, както и монтиране на места за сядане на всички пет поставени перголи на детската площадка.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес