Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Братът на кметицата на Габрово маха чужда ограда, пазен от полицаи (ВИДЕО и СНИМКИ)

15 август 2023, 17:50 часа • 37212 прочитания

Информация за скандален случай, при който Димитър Баджаров, брат на кметицата на Габрово Таня Христова, премахва ограда, която не е негова собственост, получи Actualno.com. За случая вече е написана жалба до прокуратурата, с копие до МВР.

Станалото касае апетитен имот – той се намира на ул. "Орловска" 154 в Габрово. Това е т.нар. кожарска фабрика на града "Марокинджиев" – най-старата индустриална фабрика в България от първите години на XX век. Тя представлява имот с няколко десетки сгради, като този имот няма един собственик. Най-голям дял собственост и то над 98% има "Чинков Пропърти" ЕАД. Този дял обаче е недостатъчен за компанията и собствениците ѝ да се спасят от спорове относно имота, при това със семейството на кметицата на Габрово Таня Христова – сага, за която вече разказахме: Краде ли кметицата на Габрово апетитен имот чрез брат си?

Видеозапис от охранителна камера показва как на 15 август, в периода от 10:26 до 10:39 сутринта Баджаров премахва ограда на поземления имот, която е монтирана на 11 август, 2023 година и представлява възстановяване на стара ограда, а не поставяне на нова – това се казва и в жалбата до прокуратурата, където се прилага като доказателство скица на имота и идентификатора му според ККР (Кадастралната карта и кадастралните регистри): 14218.508.386. Оградата е в частта на имота, гледаща към кръстовището между ул. "Орловска", ул. "Христо Ботев" и ул. "Осми март".

Каква е причината за премахването на оградата, само г-н Баджаров може да каже неговата гледна точка – според представители на "Чинков Пропърти" ЕАД, говорили пред Actualno.com, причината е, че оттам е по-лесно и по-удобно служители на г-н Баджаров да влизат в имота. В жалбата до прокуратурата е вписано изрично, че Димитър Баджаров е собственик на сграда в поземления имот и има достъп до нея през портала на имота – затова и действията му жалбоподателите от "Чинков Пропърти" ЕАД считат за самоуправство.

Каква е причината полицаите, които се виждат във видеокадрите, да не реагират на действията на брата на кметицата на Габрово, докато премахва оградата – това следва да кажат от местното ръководство на МВР!

ОЩЕ: Присвояваш вратата и хубавият имот е твой: Така ли прави кметицата на Габрово?

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес