Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Звездното дуо на Германия иска да се събере в един отбор

12 юни 2024, 16:51 часа
Реклама

Един от най-ярките таланти на германския национален отбор Флориан Вирц сподели, че би било "супер" след време да се събере в един клуб със съотборника си в Бундестима Джамал Мусиала. В момента те се подготвят да представят Германия на Евро 2024.

Двамата футболисти внасят много свежест в атаката на тима, като в същото време са стабилни и в средата на терена. Дуото, съставено от невероятните качества в нападение на Вирц и "магическите" умения в халфовата линия на Мусиала, е считано като най-яркият талант в състава на домакините. 

Флориан Вирц и Джамал Мусиала обмислят общ план за бъдещето

Джамал Мусиала и Флориан Виртц

Флориан Вирц бе обявен за играч на сезона в Бундеслигата през 2023/24 г., след като вкара 11 гола и даде 11 асистенции, с които помогна на своя Байер Леверкузен да спечели титлата за първи път в историята. Успехът на "аспирините" ги превърна в първия отбор, завършил сезона в първенството без поражение, а изявите на Вирц го свързаха с най-добрите европейски клубове.

Трансферната цел на редица европейски грандове Флориан Вирц остава на "БайАрена"

Реал Мадрид, Байерн Мюнхен, Барселона и редица клубове от Висшата лига са следили развитието на 21-годишния германец на "БайАрена". Но в Леверкузен са категорични, че няма да пуснат звездата си това лято и ще отхвърлят всичките предложения за него.

Въпреки това Вирц заяви, че е обсъждал перспективата да се обедини с полузащитника на Байерн Мюнхен Мусиала на клубно ниво в някакъв момент в бъдещето: "Шегувахме се, че според нас би било готино да играем заедно в един клуб в определен момент! Сега и двамата сме щастливи в своите клубове", заяви Вирц пред германските медии.

Джамал Мусиала и Флориан Виртц

Германия започва европейската си кампания на 14 юни в 22:00 часа, когато посреща Шотландия в откриващия мач. Многобройните фенове на домакините ще се очакват представяне от най-високо класа от талантливото си дуо в лицето на Флориан Вирц и Джамал Мусиала. 

ОЩЕ: Шешко избра между Арсенал, Манчестър Юнайтед и Челси

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес