Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Златна резерва спаси Сърбия в самия край и засенчи бивш играч на Лудогорец (ВИДЕО)

20 юни 2024, 17:58 часа

Националните отбори на Словения и Сърбия изиграха фантастичен мач от втория кръг на Европейското първенство по футбол в Германия. На „Алианц Арена“ в Мюнхен двата отбора завършиха 1:1. Бившият футболист на Лудогорец Жак Карничник остана на косъм от това да се превърне в герой за страната си с попадение през второто полувреме.

Реклама

В 95-ата минута обаче появилият се като резерва Лука Йович засече с глава центриране от корнер и изравни. В хода на двубоя западните ни съседи пропуснаха няколко чисти положения, а таранът Александър Митрович уцели две греди. Веднъж страничният стълб спря и Тим Елшник от състава на символичните домакини.

ОЩЕ: "Скъпи сърби, и ние не харесваме Пикси": Четвърти неадекватен треньор на ЕВРО 2024! (ВИДЕО)

 

Сърбия счупи гредите, но се измъкна в края

Сблъсъкът стартира в спокойно темпо. До средата на полувремето Ян Облак и Предраг Райкович се отчетоха с по една намеса. В 38-ата минута се стигна до първия 100%-ов голов шанс, при който Елшник нацели гредата, а Бенжамин Шешко не бе достатъчно прецизен при добавката. 180 секунди по-късно стражът на Атлетико Мадрид отрази удар с глава на Митрович.

Митрович се спука да изтърва, бивш играч на Лудогорец блести

До почивката Тим Елшник изчисти топката току пред голлиянията. През втората част статуквото се запази. Александър Митрович пропиля нова превъзходна възможност. Пропуските се натрупаха за Сърбия, която беше наказана. Първо шут на Шешко бе отразен от Райкович, но вратарят остана безпомощен в 69-ата минута, когато Карничник завърши стартиралото от него нападение за 1:0.

Лука Йович е златната резерва на Сърбия

"Белите орли" натиснаха педалите, но таранът в предни позиции Митрович отново уцели греда от чиста позиция. Тъкмо когато всичко изглеждаше решено, появилият се от скамейката Лука Йович засече центриране от корнер с глава и матира Ян Облак - 1:1.

ОЩЕ: Кьорфишек или сериозен скандал: Сърбия заплаши с напускане на Евро 2024

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес