Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради странна клауза в договора: Барса изпуска Дембеле за скромна сума

14 март 2023, 12:13 часа
Реклама

Барселона може да изпусне един от основните си футболисти Усман Дембеле за скромната сума от 50 милиона евро. Това съобщи италианският журналист Фабрицио Романо. По думите му в договора на крилото има записана специална клауза, която позволява на всеки желаещ да го привлече да го стори без дори да трябва да преговаря с Барса, като плати въпросните 50 млн.

Дембеле подписа нов договор с каталунците през миналото лято. Контрактът е до 30 юни 2024 година. Романо съобщава, че в него има записана странна клауза. Тя гласи, че всеки, който иска да го вземе в месеците между април и юни ще трябва да плати 100 милиона евро. След това, за юли и август, сумата пада наполовина.

Именно това е странното в клаузата, тъй като точно през юли и август трансферният прозорец е във върха на активността си и повечето клубове правят сделки за нови футболисти точно тогава. Освен това Барселона плати 140 милиона евро за правата на Дембеле през 2017-та и въпреки честите му контузии каталунците не загубиха вяра в него.

През този сезон той се отблагодарява за доверието, като е важна част от състава на Шави Ернандес. Офанзивният футболист има на сметката си 28 мача във всички турнири, в които е отбелязал 8 гола и е направил 7 асистенции.

Междувременно стана ясно, че Ливърпул е готов да извади 53 милиона паунда за друга звезда на Барселона.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес