Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Задачите пред Роналдо: Първо 900, а после 1000 гола..с доказателство за всеки един от тях

29 август 2024, 17:33 часа • 580 прочитания

Португалската суперзвезда Кристиано Роналдо обсъди бъдещето си в интервю с бившия си съотборник в Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд в новия си канал в YouTube. 39-годишният футболист знае, че краят на активната му кариера не е далеч, но има цели, които трябва да постигне, преди да е готов да окачи обувките си.

Кристиано Роналдо се прицели в рекорда за най-много голове

Роналдо може да се пенсионира още утре и да си осигури място сред великите футболисти. Но за начина на мислене на бившата звезда на Реал Мадрид говори фактът, че той все още има цели, които иска да постигне. Роналдо отбеляза своя гол № 899 при победата на Ал-Насър с 4:1 срещу Ал-Файха във вторник и има пред вид "големите" 1000 гола. Той обсъди дългосрочните си мечти и не пропусна да изтъкне факта, че всички негови попадения ги има на запис за разлика от рекордьорите във вечната голмайсторска листа, които са играли в далечното минало.

Кристиано Роналдо: "За мен най-доброто постижение, което някой футболист може да достигне, е да вкара 1000 гола! Искам първо да достигна 900 гола в най-скоро време. След това моето предизвикателство е да вкарам 1000 гола. Но с една разлика. Всички голове, които съм вкарал, имат видеоклипове, за да мога да ги докажа." 

Рио Фърдинанд: "Ти си подъл...имаш предвид Пеле, Ди Стефано и всички онези стари момчета!"

Кристиано Роналдо: "Уважавам всички тях, но моите голове ги има записани на видео."

Роналдо вероятно ще бъде включен в състава на Португалия за двубоите от Лигата на нациите срещу Хърватия и Шотландия следващия месец. Въпреки че нападателят не успя да вкара гол за страната си в неубедителната им кампания на Евро 2024, селекционерът на Португалия Роберто Мартинес защити решението си да го включи в състава. Преди няколко дни самият Роналдо разкри дали ще сложи край на кариерата си в националния отбор.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес