Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За сбогуване: Звезда на Дортмунд купи над 24 000 бири на най-верните фенове

19 май 2024, 17:10 часа • 2746 прочитания

Звезда на Борусия Дортмунд купи над 24 хиляди бири за най-верните фенове на тима. Става въпрос за офанзивния полузащитник на „вестфалци“ Марко Ройс. Както е известно, 34-годишният футболист ще напусне тима през лятото, когато изтича договорът му.

Ройс се сбогува с Борусия Дортмунд

Ройс изигра последния си мач за Дортмунд на стадион „Сигнал Идуна Парк“ вчера. Той се отчете с гол и асистенция при победата с 4:0 над тима на Дармщад. След последния съдийски сигнал пък ветеранът реши да зарадва най-верните привърженици на тима и по този начин да им се отблагодари за подкрепата в последните 12 години.

24 545 бири за „Жълтата стена“

Марко Ройс почерпи всички фенове намиращите се на Южната трибуна, позната още като „Жълтата стена“ с бира. Германецът е платил за това удоволствие 120 270.50 евро. Цената на една бира на „Сигнал Идуна Парк“ е 4,90 евро. Това означава, че халфът е закупил общо 24 545 бири за привържениците намиращи се на легендарната трибуна.

„Благодаря ви за всичко“

Ройс също така намери забавен начин да се сбогува с тях, след като бе оставил собственоръчно написана бележка на един от касовите апарати на стадиона, който отговаряше за раздаването на безплатните напитки.

„Благодаря ви за всичко! Бирата за сбогуване е от мен. Ваш, Марко“.

Ройс остава завинаги в историята на Дортмунд

Марко Ройс пристигна в Борусия Дортмунд през лятото на 2012 година, когато „вестфалци“ го закупиха от Борусия Мьонхенгладбах. Тогава „жълто-черните“ броиха 17,1 милиона евро за правата му. Офанзивният халф изигра общо 428 мача за Дортмунд, в които реализира 170 попадения и направил 131 асистенции. С тима той спечели два пъти Купата на Германия и три пъти Суперкупата. Ройс е два пъти „Футболист на годината“ на страната и три пъти „Футболист на годината“ на Бундеслигата.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес