Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Въпреки забраната: Стотици ултраси на Айнтрахт наводняват Неапол

15 март 2023, 11:54 часа • 2279 прочитания

Стотици фенове на Айнтрахт Франкфурт се очаква да пристигнат днес в Неапол, за да наблюдават двубоя на любимците си срещу местния Наполи. Според италианските медии се очаква тази вечер в града да има повече от 400 германски хулигани, които ще се опитат да влязат на трибуните за реванша от 1/8-финалите на Шампионска лига. Двубоят е от 22:00 часа на стадион „Диего Армандо Марадона“.

Както е известно властите в Италия взеха решение да забранят на феновете на Айнтрахт да присъстват на срещата, след като в първия мач в Германия привържениците на Наполи бяха причаквани от местни ултраси по улиците на Франкфурт. Германските фенове обаче нямат никакво намерение да се съобразят със забраната и ще посетят днешната среща.

В Италия информираха, че стотици привърженици на Айнтрахт са влезли в страната през Салерно, Бари и Бергамо. Близо 300 души пък души пък са забелязани на гарата в Салерно да чакат влак за Неапол. Това принуди капитана на домакините Джовани ди Лоренцо да призове феновете на „светлосините“ да не се поддават на провокации, без значение дали са на стадиона или по улиците и площадите на града.

Първият двубой между двата тима завърши с успех на гостите от Неапол.

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес