Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вечният град се надига на протест заради легендата си, бойкотира дебюта на новия си треньор

20 септември 2024, 10:53 часа • 378 прочитания

Преди дни Вечният град бе разтърсен от новината, че местният тим Рома уволнява легендата на клуба Даниеле де Роси, който заемаше поста на старши треньор на отбора от януари месец. Италианецът прекара почти две десетилетия при "вълците" като играч, а в началото на годината наследи Жозе Моуриньо начело. 41-годишният специалист изведе Рома до шесто място в Серия А и до полуфинал в Лига Европа, след което подписа удължаване на договора си до 2027 г.

Тъжната раздяла на Де Роси и Рома 

Но краят на приказката дойде във вторник, когато от ръководството обявиха, че двете страни се разделят, след като Рома остана без победа в първите си четири мача за сезона. Той ще бъде заменен от бившия треньор на Торино и Дженоа - Иван Юрич, който трябва да дебютира на "Стадио Олимпико" срещу лидера в Серия А Удинезе този уикенд.

Ултрасите на Рома бойкотират дебюта на Юрич

Но феновете на тима не останаха доволни от рокадите начело. Ултрасите на Рома обявиха, че ще организират протест срещу решението за уволнение на треньора Даниеле Де Роси, като бойкотират дебюта на Юрич. Атмосферата на стадиона ще бъде много по-различна от обичайната, защото секторът на "Curva Sud" ще бъде празен поне през първия половин час на мача.

"Дойде моментът да се чуе гласът ни", се казва в изявление на ромските ултрас групи. "Curva Sud" кани всички фенове от всички сектори да участват в протеста, при който ще останем извън стадиона през първия половин час от мача."

Макар и да не става въпрос за пълен бойкот, феновете ще напуснат трибуните за традиционната загрявка преди мача и изпяването на клубния химн. Остава да видим колко от останалите привърженици ще се присъединят към протеста и ще оставят местата си празни.

ОЩЕ: Легендата на Рома последва съдбата на Жозе Моуриньо

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес