Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВАР и Левандовски са лошите герои във филма "Завръщането на маскираната костенурка" (ВИДЕО)

25 юни 2024, 20:56 часа

Националните отбори на Франция и Полша завършиха 1:1 в последен двубой от група D от Европейското първенство по футбол в Германия. На "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд суперзвездата Килиан Мбапе се завърна с попадение от дузпа след счупването на своя нос. Роберт Левандовски обаче възстанови паритета също от бялата точка след намесата на ВАР.

Реклама

В хода на мача вратарят на "Дружина Полская" Лукаш Скорупски направи няколко важни спасявания. Така "петлите" завършват на второ място в групата с 5 точки, защото Австрия поднесе сензацията срещу Нидерландия. Поляците пък напускат надпреварата с 1 пункт на сметката си.

Килиан Мбапе

Франция сгафи срещу Полша

Възпитаниците на Дидие Дешан очаквано стартираха по-силно срещата. В 11-ата минута Лукаш Скорупски изби изстрел на Ернандес, който засече пас на Усман Дембеле. Малко по-късно крилото на ПСЖ излезе очи в очи със съперниковия страж, но пропусна. До почивката Роберт Левандовски отправи удар с глава на сантиметри от целта, а Килиан Мбапе не успя да оползотвори два хубави шанса.

Скорубски отчая "петлите"

През втората част съотношението на силите не се промени. Скорубски демонстрира страхотен рефелкс, за да избие шут по диагонала на Мбапе. Логичното обаче все пак се случи в 56-ата минута. Якуб Кивиор извърши нарушение в наказателното поле срещу Усман Дембеле и главният съдия посочи бялата точка.

ОЩЕ: Гегенпресингът работи! Ключът към успеха на Австрия и Ралф Рагник (ВИДЕО)

Маскираният Мбапе вкара от дузпа, но...

С изпълнението на дузпата се нагърби Килиан, който не сбърка за 1:0. "Петлите" не спряха да атакуват и опропастиха няколко възможности, за което си платиха в 79-ата минута. След намесата на ВАР "Дружина полская" получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар за фаул на Упамекано срещу Швидерски.

От втори опит: Левандовски разпердушини "петлите"

Зад топката застана звездата на тима Левандовски, който бе спрян от Менян. Дузпата обаче се повтори, тъй като стражът бе напуснал голлинията и с двата крака. При втората възможност нападателят на Барселона бе безпощаден - 1:1.

ОЩЕ: Евро 2024: Пълна ТВ програма за Европейското първенство по футбол

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес