Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Юрген Клоп: Изключително важно е да се класираме за Шампионска лига

24 февруари 2023, 16:22 часа • 1605 прочитания

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели, че за неговият тим е много важно да се класира за Шампионска лига през следващия сезон. В момента мърсисайдци се намират на осмо място във временното класиране във Висшата лига с 35 точки в актива си. Четвъртият Тотнъм е с 42. Утре „червените“ гостуват на Кристъл Палас.

Германският специалист сподели преди срещата, че оттук нататък всеки мач в първенството за Ливърпул е квалификация за Шампионска лига. Той също така коментира и тежката загуба на неговия тим от Реал Мадрид в елиминационната фаза на турнира.

„Всички мачове оттук нататък са квалификации за Шампионската лига. Изключително важно е да се класираме. За да стане това, ни трябват точки. Трябва да намерим постоянство. Не може да зависим от емоциите. Просто трябва отново да започнем да вярваме в себе си и да покажем качествата си на терена”.

"Гледах мача с Реал Мадрид отново, макар че нямахме време да го гледаме с играчите. Знам, че да допуснеш пет гола в домакинство в Шампионската лига е неприемливо. Не бяхме стабилни и затова допуснахме головете. Второто полувреме започна по най-лошия възможен начин. Надявам се да научим правилните неща от този мач“, каза Клопо.

След края на мача с Реал пък защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк сподели, че играчите не са роботи и е невъзможно да не допускат грешки.

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес