Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна напуска ЕВРО 2024 след тотален малшанс, Белгия се измъкна и е на 1/8-финал (ВИДЕО)

26 юни 2024, 20:58 часа • 3841 прочитания

Националните отбори на Украйна и Белгия завършиха 0:0 в последен мач от група „Е“ на Европейското първенство по футбол в Германия. На "MHP Arena" в Щутгарт двата отбора изиграха равностоен сблъсък и си поделиха по една точка, която обаче не върши никаква работа на "жълто-сините".

Словакия и Румъния също не се победиха и така всички държави в групата финишираха с по 4 пункта. Украинците обаче отпадат от надпреварата заради по-лоши второстепенни статистически показатели, докато останалите три страни продължават напред.

Белгия е на 1/8-финал, Украйна - аут от Евро 2024

Възпитаниците на Доменик Тедеско стартираха по-активно. В седмата минута Де Бройне изведе Лукаку, който не затрудни Анатолий Трубин. В средата на първото полувреме Коен Кастелс се справи с изстрел на Яремчук от дистанция. Украинците се активизираха, но така и не стигнаха до чисто положение.

ОЩЕ: Евро 2024: Грузия пише история, а България гледа пред телевизорите (ВИДЕО)

Белгия доминира до 75-ата минута

Шут на Кевин де Бройне от пряк свободен удар премина извън целта, а до почивката не се стигна до 100%-ова голова възможност. През втората част "червените дяволи" вдигнаха оборотите. Доку тормозеше противниковата отбрана. В 58-ата минута той пусна остър успореден пас, с който Лукаку се размина.

Силни минути за Довбик

Резервата Яник Караско стреля много силно. Трубин обаче внимаваше и отрази. В ответното нападение централният защитник Вут Фаес блесна с решителна намеса при удар на Добвик от близко разстояние. В следващите минути нападателят на Жирона оплете топката в мрежата, ала от външната страна.

Украйна за малко да вкара директно от корнер

Малиновски опита да изненада Кастелс с директен шут от корнер. Стражът внимаваше и се намеси. До края на сблъсъка момчетата на Ребров опитаха да натиснат. Пропиляха няколко шанса и се сбогуваха с амбициите си за класиране напред.

ОЩЕ: ВАР и Левандовски са лошите герои във филма "Завръщането на маскираната костенурка" (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес