Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

УЕФА въвежда поредна промяна в европейските клубни турнири

03 септември 2024, 14:21 часа • 781 прочитания

УЕФА иска да направи футбола на най-високо ниво по-достъпен. За тази цел тя проведе заседание в понеделник и реши да намали цените на билетите за гостуващите фенове в трите си континентални състезания през този сезон. От организацията определиха максимална цена от 60 евро на билета за феновете, които пътуват за мачовете от Шампионската лига, както и 40 евро за билети за Лига Европа и 20 евро за Лига Конференция.

УЕФА намали цените на билетите в европейските клубни турнири

В изявлението се допълва, че решението подчертава ангажимента на УЕФА да направи европейския футбол по-достъпен и достъпен за всички фенове. Новата максимална цена от 60 евро представлява намаление с 10 евро спрямо планираната цена на билет за гостуване в топ клубните състезания на континента. Надеждата, или поне намерението, е цените да продължат да падат. В изявлението на УЕФА се допълва, че намаленията ще продължат и през следващите сезони.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин добави, че намаляването на горната граница на цените за гостуващите привърженици е важен сигнал от всички европейски клубни членове да допринесат активно за подобряване на цялостното преживяване на феновете по време на мач.

Тази стъпка е резултат от предишни преговори и консултации между Европейската асоциация на клубовете (ЕАК) и Европейската асоциация на футболните привърженици (ФЕП). Необходимостта да се направи футболът по-достъпен и да се гарантира, че най-високото ниво на играта е достъпно за всички, доведе до споразумение между всички заинтересовани страни. Така феновете ще могат да се насладят на новия формат на Шампионската лига, а ето и всичко, което трябва да знаем за него.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес