Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

УЕФА разследва двама испански национали заради обидно скандиране след края на Евро 2024

23 юли 2024, 21:35 часа • 1087 прочитания

УЕФА е стартирала разследване срещу двама испански национали заради поведението им по време на празненствата по случай спечелването на Евро 2024. Става въпрос за нападателя на „Ла Фурия“ Алваро Мората и полузащитника Родри. Това обявиха от европейската централа.

Мората и Родри се забъркаха в скандал

В причина за разследването е обидно скандиране, подхванато от двамата футболисти. По време на празненствата в центъра на Мадрид Мората и Родри започнаха да викат: „Гибралтар е испански“. След това хиляди фенове подхванаха рефрена.

Гибралтар се жалва до УЕФА

От футболната федерация на Гибралтар веднага подадоха жалба до УЕФА и централата назначи разследване. Обвиненията срещу Мората и Родри са за нарушаване на основните правила за прилично поведение, общи принципи за прилично поведение, както и използване на спортни събития за прояви от неспортен характер.

Наказание грози двамата испанци

Очаква се УЕФА да излезе с официално становище по случая в следващите месеци. Мората и Родри са заплашени от евентуално отстраняване от мачовете на Испания в турнира Лига на нациите, които трябва да се проведат през септември.

Преди седмица УЕФА обяви идеалния състав на Евро 2024, като шестима испанци попаднаха в него.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес