Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Удар по Барса: Левандовски аут от Ел Класико

27 февруари 2023, 13:23 часа
Реклама

Барселона понесе пореден тежък удар в рамките на само няколко часа. След като каталунците загубиха двубоя си с Алмерия от 23-ия кръг на Ла Лига, сега стана ясно, че голямата звезда на тима Роберт Левандовски ще пропусне дербито с Реал Мадрид в турнира за Купата на Краля. Срещата ще се проведе в четвъртък, 2 март от 22:00 часа на стадион „Сантяго Бернабеу“ в испанската столица.

Реклама

Според медиите в страната полският голмайстор е получил контузия в срещата с Алмерия и ще пропусне първото издание на Ел Класико в турнира. Лева има проблем с мускул на единия крак и ще трябва да почива поне две седмици. Очаква се днес той да мине обстойни медицински прегледи, които да покажат какво точно е състоянието му и колко време ще трябва да отсъства от терените.

Освен двубоя с Барселона 34-годишният Левандовски ще пропусне и мачовете в първенството срещу Валенсия и Атлетик Билбао. Най-вероятно полякът ще бъде на линия за реванша срещу Реал за Купата, който е насрочен за 19 март на „Камп Ноу“.

Роберт Левандовски премина при каталунците през лятото от Байерн Мюнхен срещу 45 милиона евро. До момента той е основният голмайстор на Барселона, като е реализирал 25 попадения в 31 мача във всички турнири.

Преди дни каталунците отпаднаха от Лига Европа.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес