Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сър Алекс: Манчестър може да спечели купата в Премиър

29 октомври 2013, 10:41 часа • 12376 прочитания

Бившият мениджър на „Юнайтед” и настоящ директор на клуба отново направи гръмко изявление. Според него „червените дяволи” могат да излязът от трудната ситуация и дори да спечелят купата във Висшата лига. Двете победи от последните три мача, според специалиста означават възход в отбора. 71-годишният Фъргюсън каза още: „Много пъти ни се е случвало да не тръгнем добре в началото на сезона. Също така обаче сме единственият клуб във Висшата лига, който може да „възкръсне” и да спечели титлата, защото историята ни е велика”. Живата легенда на „Юнайтед” се пенсионира в края на миналия сезон, като записа рекордните 38 трофея за 27 години начело на „Манчестър”, пише “Standardmedia”.

За Дейвид Мойс ситуацията със сигурност е най-трудна, защото пое отбора тази година и тепърва трябва да се доказва пред всички и най-вече пред феновете.

Иначе по повод на автобиографията си Фъргюсън каза, че я е написал най-вече за феновете, за да могат да прочетат защо е взел конкретни решения в даден момент. Той не я е написал за журналистите, а за хората, за да разберат колко трудна е работата в „Манчестър”, защото по думите му това е „много голяма работа, най-великата в света”. Той споделя още, че за 27 години е имал само шест пререкания със свои възпитаници, което си е голямо постижение. „Естествено трябва да се вземат решения за доброто на клуба и в такива моменти реакцията на играчите не е в твоя полза, както се видя в последно време, но част от работата ми е да защитавам интересите на „Манчестър” и да съблюдавам за дисциплината, и да се уверявам, че играчите уважават мениджъра, защото аз съм мениджъра, а не някой друг” завършва Фъргюсън.

 

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес