Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След 9 години мъка: Барселона си отмъсти на Байерн Мюнхен с разгром! Рафиня блести с хеттрик

23 октомври 2024, 23:53 часа • 673 прочитания

Барселона победи Байерн Мюнхен за пръв път от 6 май 2015 година! Каталунците размазаха баварците с 4:1 в двубой от третия кръг на Шампионска лига. Над всички в мача се отличи Рафиня, който блесна с хеттрик. Отборът на Ханзи Флик събра 6 точки, докато германският гранд остана с 3 пункта.

Рецитал на Рафиня! Барса размаза Байерн

"Лос кулес" стартираха по мечтан начин. Още в първата минута Фермин Лопес изведе Рафиня, който преодоля Нойер за 1:0. Малко по-късно гол на Хари Кейн бе отменен заради засада. В 18-ата минута обаче нямаше какво да спре английския нападател да изравни. До почивката Барса даде възможно най-добрия отговор.

ОЩЕ ОТ ШАМПИОНСКА ЛИГА: Леверкузен и Аталанта не успяха да пречупят корави съперници и загубиха точки в Шампионска лига

Лопес се отчете с втора асистенция, след като негово подаване стигна до Роберт Левандовски, който реализира за 2:1. Рафиня продължаваше да твори. Бразилецът се възползва от брилянтен пас на Марк Касадо, справи се с противници и препарира Мануел Нойер. След почивката Рафиня сложи точка на спора и оформи своя хеттрик, а с него комбинира Ламин Ямал.

Лил обърна Атлетико Мадрид

В същото време друг испански тим - Атлетико Мадрид, допусна обрат и загуби с 1:3 от Лил. На "Метрополитано" Хулиан Алварес изведе "дюшекчиите" напред в резултата. През втората част момчетата на Симеоне се сгромолясаха. В 61-вата минута Едон Жегрова възстанови паритета. Четвърт час преди да изтече редовното време Джонатан Дейвид се разписа от дузпа, а в 89-ата минута отново той подпечата победата на французите.

ОЩЕ ОТ ШАМПИОНСКА ЛИГА: Треньор на ЦСКА: Бригада от Македония се изгаври с труда на момчетата

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес