Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сити проби "вълчата" стена в 95-ата минута и се върна на върха във Висшата лига

20 октомври 2024, 18:02 часа • 977 прочитания

Манчестър Сити постигна изключително драматичен успех с 2:1 над Уулвърхемптън в двубой от осмия кръг на Висшата лига. Йорген Странд Ларсен откри резултата в седмата минута, но до почивката Йошко Гвардиол възстанови паритета с красиво попадение. В петата минута от добавеното време Джон Стоунс засече центриране на Фил Фоудън от корнер и донесе трите точки на "гражданите", които ги върнаха на върха в класирането.

Драматична победа за Сити!

На “Молиню” домакините стартираха много агресивно. Техните усилия се материализираха в седмата минута, когато Ларсен засече центриране на Семедо за 1:0. Гостите опитаха да отговорят и накараха Жозе Са да демонстрира своя рефлекс. "Вълците" пък бяха опасни на контраатака.

ОЩЕ: Обрат на "Олд Трафорд" върна Манчестър Юнайтед към победите в Англия (резултати)

Хубав гол на Гвардиол

В 33-тата минута Сити успя да пробие защитата на Уулвс чрез много красиво изпълнение на Гвардиол. След почивката възпитаниците на Гуардиола обсадиха противника. Вратарят на домакините отрази много удари на съперника и отбраната изглеждаше непробиваема.

Драма в края!

В 95-ата минута се стигна до най-драматичния момент в сблъсъка. Фоудън центрира от корнер, а Стоунс се извиси над всички и засече топката, която се оплете в мрежата. ВАР привика главния съдия да преразгледа ситуацията, за да реши дали Силва пречи на Жозе Са, което щеше да означава засада. Според арбитъра стражът не е бил повлиян от присъствието на футболиста. Това значеше само едно - гол и победа за Манчестър Сити.

ОЩЕ: 10 от Арсенал с първа загуба в Англия, а 10 от Милан с победа в Италия! Кейн с хеттрик при разгром на Байерн в Германия

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес