Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шеф на Барса обясни защо се провали трансферът на Нико Уилямс на „Камп Ноу“

11 септември 2024, 12:11 часа • 936 прочитания

Спортният директор на Барселона Деко обясни защо се е провалил трансфера на Нико Уилямс на „Камп Ноу“. Както е известно, звездата на националния отбор на Испания и Атлетик Билбао бе много близо до преминаване при каталунците, но в последния момент сделката пропадна.

Деко бе категоричен, че ръководството и треньорския щаб на Барселона са преценили, че имат достатъчно флангови футболисти и поради тази причина са се отказали от трансфера на Нико Уилямс. Вместо това те са решили да вземат съотборника на крилото в националния тим на Испания – Дани Олмо.

Какво обясни Деко?

Нико Уилямс Атлетик Билбао

„Имахме нужда от качествено крило, но преценихме, че разполагаме с Рафиня, Феран Торес, Ансу Фати се завърна и се представи много добре в подготовката преди травмата, както и Ламин. Също така имаме играчи, които могат да играят на крилото като Фермин Лопес и Дани Олмо“.

„Бяхме ясни, че за да вземем нов играч той трябва да е на много високо ниво. В крайна сметка преценихме, че привличането на Дани Олмо ще ни даде повече опции. Имахме приоритети и в крайна сметка решихме да не привличаме още едно крило“, разкри Деко.

Преди дни пък стана ясно, че бивш нападател на Барселона ще възражда кариерата си в Бразилия.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес