Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шампионска лига 2024/25: Реал започва защитата на титлата си, Милан и Ливърпул закриват шоуто в първия ден

17 септември 2024, 09:34 часа • 567 прочитания

Макар във въздуха да се носи леко съмнение относно новия формат на Шампионска лига, тазгодишната кампания започва на пълни обороти. Тази вечер ще се изиграят 6 ключови двубоя, които да завържат интригата на новия сезон в европейските клубни турнири. Новият формат, при който отборите ще играят повече мачове в груповата фаза, обещава да донесе още повече вълнуващи сблъсъци и непредсказуеми моменти. Всяка среща ще бъде от голямо значение за класирането в елиминационната фаза.

6 вълнуващи срещи на старта на Шампионска лига

Най-голямото шоу би следвало да е на "Сан Сиро" в Милано, където Милан посреща Ливърпул. Възпитаниците на Арне Слот се спънаха при последния си тест във Висшата лига, и нидерландецът начело на мърсисайдци ще иска да покаже, че няма поводи за притеснение. Това ще бъде и реванш на един от най-великите финали, играни в Шампионската лига, а именно този в Атина през 2007 г. Шампионът е решен след дузпи, след като редовното време приключва при резултат 3:3, а Ливърпул добавя още една титла в колекцията си. Срещата между двата тима, спечелили общо 13 "ушати", ще започне в 22:00 часа.

Милан - Ливърпул

Два ранни мача откриват шоуто

Но шоуто почва много преди 22:00 часа. В 19:45 Ювентус ще приеме тима на ПСВ Айндховен, докато Астън Вила се завръща на голямата сцена след 41-годишна пауза, за да се изправи срещу Йънг Бойс. Може да наблюдавате двете срещи пряко в българския ефир, съответно по MAX Sport 3 и MAX Sport 4.

Байерн започва кампанията си срещу Динамо Загреб

След края на ранните мачове няма да има много време за почивка. Още в 22:00 часа започват четири вълнуващи срещи. MAX Sport 1 ще излъчи двубоя между Спортинг Лисабон и Лил, обещаващ интрига. Един от големите фаворити Байерн Мюнхен посреща отбора на Динамо Загреб на "Алианц Арена" за дебютния европейски мач на Венсан Компани начело. Срещата ще бъде пряко излъчвана в ефира на MAX Sport 2. 

Байерн Мюнхен

Реал Мадрид започва защитата на титлата си

Както стана ясно, Милан посреща Ливърпул на "Сан Сиро" за най-оспорвания мач за деня, който може да гледате по MAX Sport 3, докато Реал Мадрид започва защитата на титлата си. "Лос Бланкос" ще премерят сили със сензацията от миналия сезон в Бундеслигата - Щутгарт. Двубоят може да наблюдавате в ефира на MAX Sport 4.  

ОЩЕ: Георги Кабаков се завръща в Шампионска лига! Повериха му исторически мач

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес