Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шакири блести с гол за историята: "Той живее за моменти като този" (ВИДЕО)

20 юни 2024, 16:56 часа
Реклама

Вчера Швейцария и Шотландия изиграха един от по-малко запомнящите се мачове на Евро 2024. Равенството помежду им запазва надеждите за излизане от групата. Един от футболистите на терена обаче записа името си във футболните книги. Това бе Джердан Шакири.

Магическият гол на Шакири държи Швейцария в играта за елиминациите

Швейцарецът се превърна в първия играч, отбелязал попадение на последните 3 формата на световните шампионати и европейски първенства. Шакири успя да се възползва от грешка на шотландците и вкара зашеметяващ изравнителен гол за 1:1 и постави Швейцария на ръба на класирането за нокаут етапите.

Наставникът на "кръстоносците" Мурат Якин беше пълен с похвали към своята звезда, която вече е вкарала във всеки от последните шест големи турнира, като се започне от Световното първенство през 2014 г. "Той доказа, че живее за моменти като тези", каза Якин след мача. "Той е показвал това неведнъж през годините, наистина заслужаваше този чуден гол."

ОЩЕ: Отборите, които НЕ биха България, плашат на ЕВРО 2024! (ВИДЕО)

Треньорът коментира още очакванията си към отбора за предстоящия мач: "В първите два мача показахме, че сме готови да се борим. Все още не сме си свършили работата, но направихме голяма крачка напред към фазата на елиминациите. Все още имаме един мач до края, всичко може да се случи. Ще направим всичко по силите си, за да се класираме напред."

Швейцария

Безизходното положение на двете страни предполага един вълнуващ край на ситуацията в група А. На 23 юни "кръстоносците" ще се изправят срещу вече класиралите се за елиминационната фаза домакини от Германия, докато Шотландия ще срещне тима на Унгария.

ОЩЕ: Нова "шампионска" победа: Германия гледа смело към 1/8-финалите на Евро 2024 (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес