Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Салах напуска Ливърпул, ако отборът не се класира за Шампионска лига

27 февруари 2023, 14:03 часа • 2506 прочитания

Голямата звезда на Ливърпул Мохамед Салах ще напусне през лятото, ако отборът не успее да се класира за най-големия европейски клубен турнир Шампионска лига, пише Fichajes. Египетският национал иска да играе в най-силния турнир на УЕФА, но мърсисайдци може да не се класират за него.

Салах с ултиматум "Шампионска лига"

Ливърпул е много близо до изхода на тазгодишното издание на Шампионска лига, след като бе разгромен от Реал Мадрид с 2:5 в първия осминафинален двубой на "Анфийлд". Все пак предстои реванш на "Сантяго Бернабеу", където "червените" ще се нуждаят от победа с поне три гола разлика, за да стигнат до продължения.

Мохамед Салах

Салах напуска Ливърпул през лятото?

Салах обаче не е обнадежден за това, че ще може да играе в Шампионска лига и през идния сезон. Ливърпул заема седмо място във Висшата лига и изостава на девет точки от четвъртия Тотнъм, но пък мърсисайдци са с два мача по-малко и биха могли да намалят изоставането си на само три пункта.

30-годишният Салах има договор с Ливърпул до лятото на 2025 година, който бе подновен през лятото. През този сезон той има 23 мача във Висшата лига, като е отбелязал осем гола и е добавил пет асистенции. По-впечатляващо е представянето му в Шампионска лига - 8 гола и 2 асистенции в 7 мача.

Още преди месец се появиха информации, че Ливърпул е поставил цена на Мохамед Салах, а вече има и сериозен кандидат за него.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес