Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С погрома над Динамо Загреб: Байерн записа впечатляващ рекорд в Шампионска лига

18 септември 2024, 14:27 часа • 487 прочитания

Байерн Мюнхен стартира участието си в тазгодишното издание на Шампионска лига с погром срещу Динамо Загреб. Баварците прегазиха хърватския тим с невероятното 9:2 насред „Алианц Арена“ като по този начин записаха впечатляващ рекорд в най-комерсиалната надпревара.

Байерн наши 9 гола на Динамо

Байерн стана единственият отбор в историята на турнира, който е отбелязал 9 попадения в един мач. До момента баварците можеха да се похвалят с 8 вкарани гола в една среща – на 14 август 2020-та, когато се наложиха над Барселона с 8:2 на 1/4-финалите на Шампионска лига.

Кейн също записа името си в историята

Нападателят на Байерн Хари Кейн също записа името си в историята на надпреварата. 31-годишният футболист реализира 4 попадения във вратата на Динамо Загреб и стана най-резултатният англичанин в Шампионска лига. Той вече има 33 гола на сметката си и изпревари с 3 легендата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни.

Кейн също така стана единственият англичанин с 4 гола в един мач от Шампионска лига, както и четвъртият футболист на Байерн, който бележи четири попадение в един двубой след Роберт Левандовски, Серж Гнабри и Марио Гомес.

Снощи носителят на трофея от Шампионска лига Реал Мадрид също стартира с победа участието си в тазгодишното издание на турнира.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес