Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Роналдо вдъхнови "мореплавателите" към убедителна победа, Испания измъкна успех срещу Дания

12 октомври 2024, 23:51 часа • 572 прочитания

Бившият и настоящият европейски шампион, съответно Португалия и Испания, оглавиха своите групи в Лигата на нациите. Водени от неуморния Кристиано Роналдо, "мореплавателите" победиха Полша с 3:1. "Ла фурия" пък се помъчи с Дания, но гол в края осигури трите точки на момчетата на Луис де ла Фуенте.

Португалия не даде шанс на Полша

Мачът във Варшава започна с превъзходство на "мореплавателите", като още в 10-та минута удар на Роналдо срещна гредата. В 26-ата минута Португалия откри резултата чрез Бернардо Силва. Малко преди края на първата част Кристиано Роналдо удвои преднината на гостите, записвайки гол № 906 на сметката си.

Кристиано Роналдо и Бернардо Силва

В 78-ата минута Пьотр Желински върна надеждата на домакините, като намери мрежата след удар от малък ъгъл. Но 10 минути по-късно Португалия сложи край на спора с помощ от защитата на Полша. Ян Беднарек засече топката в собствената си врата за 3:1.

Макар и скромно, Испания все пак победи Дания

Междувременно Испания успя да измъкне победата срещу Дания. Срещата започна равностойно, като постепенно "Ла фурия" се настани в противниковата половина, но така и не се стигна до попадение през първата част. Испанците пропуснаха куп възможности и чак в 79-та минута удар на Мартин Субименди намери мрежата на безпогрешния до момента Каспер Шмайхел.

Така Португалия има пълен актив от 9 точки след 3 изиграни мача и се намира на върха на Група 1 в Лига А. Испания пък е начело със 7 точки в Лига 4.

Вчера Лигата на нациите се завърна с исторически резил на световен колос и дерби без победител.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес