Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Роберт Левандовски: В Барселона се чувствам у дома

10 февруари 2023, 13:55 часа
Реклама

Звездата на Барселона Роберт Левандовски призна, че се чувства у дома си в тима. Той сподели, че спечелването на Суперкупата на Испания е изиграло важна роля за по-бързото му адаптиране към живота в страната. Полският голмайстор също така призна, че сега той и съотборниците му могат да мислят за спечелването на още трофеи.

Реклама

Левандовски допълни, че триумфът за Суперкупата е дал допълнителна увереност на всички в отбора, особено на по-младите футболисти, които не са толкова опитни, колкото него.

„След като спечелих Суперкупата на Испания с Барселона си казах: „Ок, тук съм, в Барса и вече спечелих трофей с този отбор“. Сега можем да мислим как да спечелим още титли с този тим. След успеха за Суперкупата се почувствах у дома. С този отбор можем да гледаме напред и да постигнем още много. Беше хубаво чувство, защото, за да спечелиш първенството, трябва да чакаш много месеци, а Суперкупата ти дава увереност и най-вече на младите, за да се почувстват по-добре. Мисля, че целият отбор имаше това чувство след като победихме Реал Мадрид“.

Голмайсторът на Барселона коментира и взаимоотношенията си с треньора на каталунците Шави Ернандес. Лева сподели, че не всеки, който е бил добър играч може да стане добър наставник.

„Шави беше невероятен играч. И сега като треньор е запазил това усещане, че прави и предава точно това, което трябва. Точно за това го следваме и подкрепяме, като знаем, че това е правият път, по който вървим. Вече има опит. Важно е да се разбере разликата между това да бъдеш добър играч и добър треньор. Тази разлика се обуславя от това дали имаш успехи или не, но мисля, че той знае какво трябва да прави и го прави добре“, каза голаджията.

Преди дни пък стана ясно, че Барселона ще трябва да плати на Байерн още 1,25 милиона за поляка.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес