Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Реал Мадрид и Виляреал сътвориха 8-голово шоу, Барса си гарантира среброто (ВИДЕО)

19 май 2024, 22:02 часа • 2888 прочитания

Виляреал и Реал Мадрид сътвориха зрелищен 8-голов спектакъл на Естадио Ел Мадригал в двубой от предпоследния 37-и кръг на Ла Лига. Срещата между двата отбора завърши 4:4, а над всички в нея бе таранът на "жълтата подводница" Александър Сьорлот, който заби 4 попадения във вратата на "кралете". Младата звезда на "белия балет" Арда Гюлер реализира два гола и общо четири в последните 3 мача.

Реал се оттегли с 4 гола аванс на почивката

Именно турският вундеркинд откри резултата в 14-ата минута, възползвайки се от асистенция на Браим Диас. Малко по-късно Хоселу удвои аванса на гостите. В 39-ата минута Сьорлот намали изоставането на своя тим, но до почивката Лукас Васкес и Гюлер се разписаха, а възпитаниците на Карло Анчелоти се оттеглиха с цели 3 попадения аванс за паузата.

ОЩЕ: Ето кога ще стане ясен новият отбор на Килиан Мбапе

Александър Сьорлот, дами и господа!

През второто полувреме ходът на сблъсъка се промени на 180 градуса. Под светлината на прожекторите заблестя норвежецът Александър Сьорлот, който наниза хеттрик между 48-ата и 56-ата минута. Така мадричани събраха 94 точки на върха в класирането, а Виляреал остана на осмата позиция с 52 пункта.

Сребърните медали са за Барселона

В същото време Барселона си гарантира второто място в испанското първенство. Каталунците се наложиха с 3:0 над Райо Валекано на Олимпийския стадион "Луис Компанис". Робърт Левандовски изведе "лос кулес" напред едва в третата минута. След почивката Педри се появи на терена и се отчете с две попадения. Отборът на Шави има 82 точки на своята сметка и е с 4 пред третия Жирона, което му осигурява сребърните медали кръг преди края на шампионата.

ОЩЕ: Реал Мадрид иска една от големите звезди на Ливърпул

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес