Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Развръзката в "групата на смъртта": Албания мечтае за историческа победа над Испания

24 юни 2024, 14:37 часа
Реклама

Участието на Албания на Европейското първенство по футбол съвсем не е приключило, а една победа срещу Испания не изглежда невъзможна. Това заяви наставникът на тима Силвиньо преди последния мач на неговите играчи, които се стремят да запишат имената си в историята на еврошампионатите, и да се класират за първи път в елиминационната фаза.

Напук на всички очаквания Албания се стреми към "невъзможното"

"Преди няколко месеца много хора смятаха, че Албания ще допусне три или четири гола в първата си среща, а в следващата - четири или пет, и последният мач може дори да е без никакво значение", каза бразилецът начело на албанската селекция Силвиньо.

Албания

Напук на всички очаквания Албания накара своите съперници да се поизпотят в първите си два мача, като и в двете срещи изненадващо взе ранна преднинина. Една шокираща победа в понеделник срещу вече класиралата се Испания ще даде на албанците добър шанс за следващия кръг от надпреварата.

"Направихме всичко по силите си, за да стигнем дотук. Ще се опитаме да направим още нещо", добави той. "Мечтаем и знаем, че това е възможно. За 90 минути всичко може да се случи."

Историята чака: Албания ще играе за победата срещу Испания

Едно равенство срещу Испания също може да е достатъчно за албанците да се класират напред, но то ще ги остави на милостта на изхода от другия мач в група B между Хърватия и Италия. Силвиньо обаче заяви, че да играе за равенство е против неговите убеждения.

Силвиньо

"Когато играеш един мач, се опитваш да го спечелиш. Без значение дали влизаш като аутсайдер в среща срещу един класен отбор. Ако искаме да продължим напред, трябва да победим Испания. Няма да е лесно", каза той и добави, че Испания ще бъде също толкова труден съперник, дори и да не пусне титулярите си за мача, както се очаква. "Ще дадем всичко от себе си. Имаме смели играчи тук, които са наистина амбициозни, и сме наистина развълнувани."

Ще успеят ли размечтаните албанци да постигнат една от големите изненади на Евро 2024? Предстои да разберем развръзката на "групата на смъртта" тази вечер от 22:00 часа българско време.

ОЩЕ: УЕФА наказа сурово албанец заради националистически скандирания на Евро 2024

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес