Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Призоваха за допинг тест играчи, починали преди десетилетия

04 септември 2024, 18:33 часа • 1320 прочитания

Норвежката антидопингова агенция стана за смях при събирането на националния отбор по футбол на страната за мачовете от Лигата на нациите. Селекционерът Стале Солбакен обясни, че от агенцията са повикали за тест играчи, които са починали преди много години. Сред избраните са рекордният голмайстор на националния отбор Йорген Юве и Айнар Гuндерсен, който е смятан за една от първите звезди на норвежкия футбол. Юве почина през 1983 г., а Гюндерсен - през 1962 г.

Абсурдна ситуация в Норвегия на старта на Лигата на нациите

"Вчера бяхме посетени от антидопинговата агенция", заяви Солбакен на пресконференция в сряда. Когато бяха прочетени имената на избраните за тестване играчи, той се изненада и попита дали има скрита камера, визирайки евентуална шега. От антидопинговата агенция признаха за гафа. Няма съмнение, че е допусната голяма грешка, заяви говорител пред норвежката информационна агенция NTB, но футболната федерация прие цялата ситуация с чувство за хумор.

Стале Солбакен

Настоящата суперзвезда на Норвегия Ерлинг Холанд също беше в списъка, както и защитникът Оскар Боб, който е извън строя, откакто счупи крака си миналия месец. Норвегия гостува на Казахстан в петък, а в понеделник посреща Австрия.

ОЩЕ: Бивша звезда на "дяволите" избухна: Никой не иска да играе в този клуб, той е "гробище" за футболисти

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес