Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицията в Бразилия ще бъде подсилена със спецотряди за Мондиал 2014

03 януари 2014, 17:50 часа • 17336 прочитания

Сформирани са спецотряди, които ще помагат на полицията в Бразилия да контролира демонстрациите, които се очакват по време на Световното първенство по футбол през лятото.

Полковник Алешандре Аугусто Арагон, който оглавява елитните спецчасти на Бразилия заяви, че 10 000 служители подбрани от цялата страна ще бъдат разпределени в 12-те града, които ще бъдат домакини на световните финали.  Мондиала ще се проведе между 12-ти юни и 13-ти юли.

Точно по това време през изминалата вече 2013 имаше размирици и насилие по бразилските улици във връзка с оплаквания на хората от ширещата се корупция, колапса на държавни институции и множество други оплаквания, сред които бяха и разхищенията, според тях, на държавни пари за организацията на световните финали. Тези протести по време се засякоха с провеждането на турнира за Купата на конфедерациите.

„Черният Блок“, анархистко движение, заплаши с планирани демонстрации по време на цялото Световно първенство, които ще стартират с откриването му на 12-ти юни 2014г. в Сао Пауло, информира АП.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес