Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Победната серия не го спаси: И Почетино се опари от треньорската политика в Челси

22 май 2024, 11:01 часа
Реклама

След по-малко от година като старши треньор на Челси Маурисио Почетино напуска „Стамфорд Бридж“. Аржентинецът пое „сините“ в началото на сезона. Стартът им в Лигата бе повече от неубедителен. Челси спечели само един от първите си 6 мача като допуснаха 3 загуби. За сметка на това Почетино успя да накара машината да заработи така, че сезонът да приключи на високи обороти.

Реклама

ОЩЕ: Юрген Клоп се сбогува победоносно с Ливърпул, Челси оформи топ 6 във Висшата лига (ВИДЕО)

Маурисио Почетино

Маурисио Почетино напуска Челси

Почетино изведе Челси към победата в 8 от последните им 12 мача в английския елит. „Сините“ взеха трите точки във всеки от последните си 5 мача, което предшества 6-тото място в таблицата, даващо им право да участват в Лигата на конференциите. Точно когато изглеждаше, че нещата сработват за лондончани, те решиха да разделят пътищата си с отговорния за това Почетино.

След 2016 година, когато за последно „сините“ триумфираха във Висшата лига, начело с Антонио Конте, ръководството на Челси скъса договорите на още четирима наставници, водили тима в периода 2018 – 2023 година. Към списъка на Конте, Маурицио Сари, клубната легенда Франк Лампард, шампиона в Шампионска лига Томас Тухел и Греъм Потър се присъединява и Маурисио Почетино.

Кой ще застане начело на „сините“ от Лондон?

По последна информация към момента в Челси нямат готов вариант за нов треньор. Ръковдството търси внимателно, като се оглеждат в някого, който да води отбора към атакуващия стил, съчетан с притежание и контрол над топката. Дали бившият наставник Томас Тухел отговаря на изискванията, или Киърън МакКена (Ипсуич) ще пасне на желанията на „сините“, предстои да се разбере в следващите дни на преговори.

ОЩЕ: Челси и още 4 гранда наддават за звезда на Байерн

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес