Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оттеглянето на германските звезди продължава: Трети световен шампион се сбогува с националния отбор (ВИДЕО)

21 август 2024, 16:45 часа • 762 прочитания

Четвърти играч на Германия се оттегля от националния отбор след Евро 2024. Капитанът на бундестима Мануел Нойер обяви, че прекратява международната си кариера след 124 мача с националната фланелка. Той последва Илкай Гюндоган, Томас Мюлер и Тони Кроос, които също се оттеглиха от международна дейност след Европейското първенство по футбол това лято. Германия стигна до четвъртфиналите на турнира, преди да бъде отстранена от бъдещия шампион  Испания.

И Мануел Нойер приключва с националния отбор на Германия 

Във видеоклип в социалните мрежи той заяви: "Всички, които ме познават, знаят, че това решение не беше лесно за мен. Физически се чувствам много добре и, разбира се, Световното първенство по футбол през 2026 г. в САЩ, Канада и Мексико щеше да бъде много привлекателно за мен. В същото време съм убеден, че сега е точното време да направя тази стъпка и в бъдеще да се концентрирам изцяло върху Байерн Мюнхен. Това беше един страхотен период, който ме оформи и с който много се гордея. Спечелването на Световната купа през 2014 г. и специалната атмосфера по време на Европейското първенство у дома тази година са акценти, за които съм изключително благодарен. За мен беше чест да бъда капитан на националния ни отбор до 2023 г. Обичах да нося фланелката на германския национален отбор."

Мануел Нойер дебютира с германската фланелка на 18 години в прятелски мач с Испания. Той участва за страната си на 4 поредни европейски първенства, както и на 4 мондиала. През 2014 година е ключова фигура в завоюването на световната титла. Германия изпраща цяло едно поколение в средата на терена, след като се сбогува и с полузащитниците Томас Мюлер, Илкай Гюндоган и Тони Кроос, който се оттегли напълно от футбола след отпадането от Евро 2024.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес