Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отлични Мохамед Салах и Луис Диаз наказаха Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" (ВИДЕО)

01 септември 2024, 20:05 часа • 1770 прочитания

Докато Манчестър Юнайтед се мъчеше в атака, безпогрешният Ливърпул направи показно как се завършват бързи офанзивни акции. Мърсисайдци си тръгнаха от "Олд Трафорд" с класическа победа от 3:0. Звездата на отбора бе Мохамед Салах, който направи две асистенции през първото полувреме, а през втората част записа и третия си гол в трети пореден мач.

Мърсисайдско шоу на "Олд Трафорд"

Двата най-титулувани отбора в Англия Манчестър Юнайтед и Ливърпул се срещнаха в неделния следобед на "Олд Трафорд" за мача им от третия кръг на Висшата лига. Мачът започна интензивно, като още в 6-тата минута Мохамед Салах отклони топката към Трент Александър-Арнолд, а той намери вратата на Андре Онана. ВАР обаче преразгледа ситуацията и отмени гола, тъй като Салах бе в нередовна позиция. Последваха спокойни минути, като нито един от двата отбора не направи нещо опасно.

Два бързи гола на Луис Диаз в рамките на 6 минути

В 34-тата минута Ливърпул излезе напред в резултата чрез Луис Диаз. Колумбиецът засече с глава центрирането на Салах, който бе получил топката след поредната грешка на играчите на Юнайтед, този път дело на Каземиро. Няколко минути по-късно дойде и първото опасно положение пред вратата на Алисон, когато Мазрауи нанесе опасен удар. Само 6 минути след първия си гол Луис Диаз отново намери вратата на Онана. Отново грешник за "дяволите" бе Каземиро, който загуби топката от колумбиеца, а той получи топката обратно от Салах и се разписа за втори път днес. 

 

 

Макар и да изкара грешника Каземиро за началото на втората част, Ерик Тен Хаг по никакъв начин не промени игровия облик на "червените дяволи". Въпреки това домакините стигнаха до първата опасна ситуация, когато удар на Зиркзее беше спасен от Алисон. И докато Юнайтед се мъчеше, Ливърпул блестеше в атака. Собослай намери Мохамед Салах, който след две асистенции записа името си и сред голмайсторите.

Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Джошуа Зиркзее продължи да бъде най-активният футболист в редиците на "червените дяволи". Нидерландецът обаче отново бе отказан от фантастична намеса на Алисон в 65-ата минута. Добър шанс пред появилия се като резерва Дарвин Нунес в 83-ата минута завърши в ръцете на Онана. Нищо повече не се случи на "Олд Трафорд" до края и Ливърпул си тръгна от Манчестър с трите точки.

Джошуа Зиркзее

За Юнайтед предстои гостуване на Саутхямптън в ранния мач на следващия игрови уикенд, докато Ливърпул ще посрещне тима на Нотингам Форест. Вчера звярът Холанд разнищи и Уест Хям с хеттрик и прати Сити на върха във Висшата лига (ВИДЕО).

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес