Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Още един приключи с международния футбол: Швейцарска звезда се сбогува с националния отбор

16 юли 2024, 15:29 часа • 739 прочитания

Бившето крило на Байерн Мюнхен и Ливърпул Джердан Шакири, който спокойно може да определим като швейцарска легенда, обяви оттеглянето си от международния футбол в понеделник след 14-годишен престой в националния отбор на "кръстоносците".

Шакири се сбогува с "кръстоносците"

Шакири изигра 125 мача с националната фланелка, в които отбеляза 32 гола. Той е единственият швейцарски играч, участвал в седем големи турнира - от Световното първенство през 2010 г. до Евро 2024.

"Седем турнира, много голове, 14 години с националния отбор на Швейцария и незабравими моменти. Време е да се сбогувам с националния отбор", написа той в пост в социалните мрежи. "Остават страхотни спомени и казвам на всички вас: Благодаря ви."

32-годишният футболист се разписа два пъти на Евро 2024, като се превърна в първия футболист, вкарал гол на 6 последователни големи турнира.

От 2022 година Шакири играе за отбора от Мейджър лийг сокър Чикаго Файър. По-рано през кариерата си той спечели швейцарската и германската лига по три пъти за Базел и Байерн, както и Висшата лига с Ливърпул. Шакири бе един от тези играчи, за които не винаги се знае какво се случва с него на клубно ниво. Но дойдеше ли международен турнир - винаги можеше да се разчита на него да бъде под светлините на прожекторите.

ОЩЕ: Краят на една ера: Томас Мюлер казва "сбогом" на националния отбор (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес