Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нюкасъл препъна Манчестър Сити и продължи серията си без загуба у дома (ВИДЕО)

28 септември 2024, 16:27 часа • 539 прочитания

Нюкасъл препъна шампиона на Англия Манчестър Сити в мач от шестия кръг на Висшата лига. Двубоят завърши при резултат 1:1 като по този начин „свраките“ продължиха серията си от поредни срещи в първенството без загуба у дома. Това бе 11-ят мач, в който „черно-белите“ не познават поражението на своя „Сейнт Джеймсис Парк“.

Сити тръгна ударно

Първото полувреме започна с размяна на опасни положения пред двете врати, но до гол така и не се стигна. Все пак Манчестър Сити поведе в 35-ата минута. Джак Грийлиш намери отлично Йошко Гвардиол в наказателното поле на Нюкасъл и бранителят с техничен удар направи резултата 1:0.

До края на първата част футболистите на Хосеп Гуардиола стигнаха до нови две положения пред вратата на съперника, но с пропуски се отчетоха Илкай Гюндоган и Ерлинг Холанд. В добавеното време на първата част Нюкасъл бе близо до изравняване, но Жоелинтон не успя да преодолее Едерсон.

Нюкасъл отговори след почивката

A well earned point at St. James' Park! 💪

Posted by Newcastle United on Saturday, September 28, 2024

Десетина минути след началото на второто полувреме Нюкасъл получи право да изпълни дузпа за нарушение на Едерсон срещу Антъни Гордън. Зад топката застана потърпевшият, който с мощен изстрел направи резултата 1:1.

До края на срещата Манчестър Сити опита да реализира второ попадение, но с пропуски се отличиха Фил Фоудън и Ерлинг Холанд. Нюкасъл отговори с опасен удар на Лонгстаф, който обаче премина покрай вратата. В крайна сметка двата тима трябваше да се задоволят с равенството.

Вчера пък стана ясно, че Манчестър Сити може да се измъкне без наказание от "Делото на века".

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес