Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ново съдийско рамо за Франция: ВАР отне "капарото" на Нидерландия за 1/8-финалите (ВИДЕО)

21 юни 2024, 23:54 часа
Реклама

Отборите на Франция и Нидерландия не успяха да се победят след равенство 0:0 в голямото дерби от втория кръг на група D на Европейското първенство по футбол. "Лалетата" вкараха гол, който бе спорно отменен от ВАР, за да се стигне до първото нулево реми на шампионата в Германия - седмица след началото му.

Реклама

Франция и Нидерландия не се победиха на ЕВРО 2024

Франция започна уверено срещата, като още в 14-ата минута създаде прекрасна възможност за гол. Антоан Гризман се озова на перфектна позиция, за да вкара, но до попадение не се стигна. Малко по-късно нападателят на Ливърпул Коди Гакпо тества рефлексите на Майк Менян, който парира удара му.

Франция - Нидерландия

Спорно решение на ВАР отмени гол на "лалетата"

През втората част Орелиан Чуамени и Антоан Гризман застрашиха вратата на Нидерландия, но до гол отново не се стигна. В 69-ата минута се стигна и до най-дискусионния момент в мача: Шави Симонс успя да прати топката във вратата на Франция, но голът бе отменен от ВАР заради Дензъл Дъмфрис, който според съдиите е влияел в ситуацията.

Решението на ВАР бе изключително дискусионно, а Антъни Тейлър и неговата съдийска бригада си навлекоха гнева на "лалетата". Любопитното е, че и в предния мач Франция получи съдийско рамо, като тогава Австрия имаше сериозни претенции към съдийството. Сега ВАР отново бе на страната на "петлите", които избегнаха загубата.

След това равенство Франция и Нидерландия са лидери в група D с по 4 пункта, докато Австрия заема третата позиция с 3 точки след победата над Полша, който остава на дъното с нулев актив. В последния трети кръг от групите Франция среща Полша, а Нидерландия се изправя срещу Австрия.

ОЩЕ: Пълна ТВ програма за ЕВРО 2024

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес