Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нова "шампионска" победа: Германия гледа смело към 1/8-финалите на Евро 2024 (ВИДЕО)

19 юни 2024, 20:53 часа
Реклама

Националният отбор на Германия постигна много ценен успех с 2:0 над Унгария във втория си сблъсък на Европейското първенство по футбол. На стадион „MHP Arena“ в Щутгарт Джамал Мусиала откри резултата в 22-рата минута, наказвайки грешка в защитата на "маджарите". След почивката Илкай Гюндоган сложи точка на спора.

Реклама

Така Маншафта събра шест точки и заема лидерската позиция в група A, което му позволява да гледа смело към 1/8-финалите на шампионата на Стария континент. Доминик Собослай и компания все още имат шансове за продължаване напред в надпреварата, но ще треперят до последно, тъй като са с 0 пункта в актива си.

В ПЪРВИЯ МАЧ: Мощна Германия тръгна с разгром на старта на ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

Германия се класира за 1/8-фианлите на Евро 2024

Двубоят стартира в много високо темпо с опасни положения и пред двете врати. Главни действащи лица на терена бяха Роланд Салай и Бендегус Бола от състава на гостите, както и Кай Хаверц от домакините. Попадение падна обаче едва в средата на полувремето, когато Мусиала се възползва от грешка в отбраната на съперника и изведе Бундестима напред.

Нойер блести с намеса

Малко по-късно Мануей Нойер блесна с феноменално спасяване, за да отрази прекрасен шут на Доминик Собослай от пряк свободен удар. До почивката царстваше игрови паритет и резултатът не се промени, въпреки че Салай прати топката топката в мрежата на Германия. Неговият гол бе отменен заради засада.

След Мусиала и Гюндоган се разписа за победата на Бундестима

През втората част Гулачи изби изстрел на Тони Крос, а "маджарите" не съумяха да материализират още няколко хубави шанса. Те горчиво могат да съжаляват за тях, защото в 67-ата минута Гюндоган засече центриране отляво и сякаш сложи точка на спора. Резервата Лирой Сане пробва късмета си четвърт час преди да изтече редовното време, но бе спрян от съперниковия страж.

ОЩЕ ОТ ЕВРО 2024: Гол в 95-ата минута попари надеждите на Хърватия за излизане от „групата на смъртта“ на Евро 2024 (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес