Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нидерландия и Германия сътвориха зрелищен мач, играч на Манчестър Сити се контузи (ВИДЕО)

10 септември 2024, 23:45 часа • 3165 прочитания

Нидерландия и Германия сътвориха зрелищен двубой на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам, завършил 2:2. В голямото дерби на втория кръг от турнира на Лига на нациите Тижани Райндерс откри резултата рано-рано. Бундестима обаче стигна до пълен обрат чрез Дениз Ундав и Йошуа Кимих. В началото на втората част Дензъл Дъмфрис възстанови паритета, но лошата новина за "оранжевите" е контузията на защитника на Манчестър Сити - Нейтън Аке.

Нидерландия и Германия не се победиха в голово шоу

Домакините стартираха превъзходно срещата. Гравенберх изведе по прекрасен начин Райндерс, който красиво преодоля Тер Стеген за 1:0. Голът даде импулс в играта на "лалетата", които пропуснаха хубав шанс чрез Дъмфрис. Вратарят на Маншафта пък показа уменията си, за да отрази опасен изстрел на Симонс.

ОЩЕ: Англия надигра Финландия във вечерта на Хари Кейн, Грузия не спира да впечатлява (ВИДЕО)

ВАР-ът на Actualno

Германия изравни, Нейтън Аке се контузи

Тъкмо когато всичко изглеждаше отлично за Нидерландия, възпитаниците на Юлиан Нагелсман нанесоха своя удар. Те се възползваха от грешка в противниковата отбрана, а Ундав се оказа на точното място и изравни. Малко по-късно бранителят на Манчестър Сити Нейтън Аке пострада при сблъсък и бе изнесен на носилка от терена, а впоследствие заменен от Тимбер.

Ундав с гол и асистенция

В добавеното време на първата част, преминала с куп интересни положения, голмайсторът Ундав асистира на Кимих, който осъществи пълния обрат. След почивката "оранжевите" отговориха. Боби подаде на Дъмфрис, а футболистът на Интер реализира за 2:2.

ОЩЕ: Напрежение в нидерландската съблекалня: Ван Дайк не иска и да вижда Зиркзее (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес