Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-скъпият тийнейджър, който пренаписа историята в Манчестър Юнайтед

09 септември 2024, 16:18 часа • 704 прочитания

Не всички отговаряха на стандартите на сър Алекс Фъргюсън по време на 26-годишния му мандат като мениджър на Манчестър Юнайтед, а само някои ги надминаха. Един от малцината бе младокът Уейн Рууни, чието име вече е известно на всеки един футболен фен, а и не само. Роденият в Крокстет нападател се присъедини към "червените дяволи" от юношеския си клуб Евертън през 2004 г. за рекордната по онова време сума от 25,6 милиона паунда, превръщайки се в най-скъпия тийнейджър футболист в света.

Уейн Рууни: Най-добрият млад играч, когото Англия е виждала 

По онова време Юнайтед бе започнал кампанията си във Висшата лига по разочароващ начин, записвайки само една победа в първите си четири мача. Но докато изоставаха от Арсенал и Челси с цели 7 точки, възхитеният сър Алекс Фъргюсън направи изявление, което щеше да увеличи натиска върху рамене на младия Рууни. Специалистът сравни влиянието на Рууни върху играта на отбора с това на големия Ерик Кантона. Той не скри вълнението си, че има "най-добрия млад играч, който тази страна е виждала през последните 30 години."

Фъргюсън предрече величие и го сравни с Кантона, а той го надмина и покори "Олд Трафорд"

Уейн Рууни

Рууни бе поласкан от сравненията с един от най-великите играчи на Юнайтед за всички времена, но не се отдаде на славата, а напротив. Той заяви, че ще докаже кой е, и е уверен, че може да изпълни очакванията. И го направи. Англичанинът се утвърди като един от най-великите играчи на "червените дяволи", след като отбеляза хеттрик при дебюта си срещу Фенербахче. Всъщност 14 години след като подписва с клуба, той става водещият голмайстор на Юнайтед за всички времена с 254 гола в 559 мача, подобрявайки дългогодишния рекорд на сър Боби Чарлтън.

Топ 10 на класацията за най-много голове с червената фланелка допълва португалската суперзвезда Кристиано Роналдо. 39-годишният футболист, който преди дни вкара своя гол № 900, отбеляза 140 попадения по време на престоя си на "Олд Трафорд". Вижте: Всички 900 гола на Кристиано Роналдо (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес