Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наистина ли са 42-ма? Мареска разкрива какво всъщност се случва в Челси

22 август 2024, 11:21 часа • 677 прочитания

Съставът на Челси продължава да расте, след като вчера "сините" върнаха и Жоао Феликс в редиците си. В последните дни броят на играчите в лондонския клуб е сериозна тема на дискусия сред журналисти и фенове, тъй като на хартия в Челси има повече от 40 футболисти с договори. Разбира се, за новия наставник Енцо Мареска би било доста трудно да пусне всички в игра, както самият той каза, и отрече нарастващите слухове.

Мареска пренарежда хаоса в Челси

"Не работя с 42 играчи, a с 21. Останалите 15-20 играчи тренират отделно. Аз не ги виждам. Не е бъркотия, както изглежда отстрани. Абсолютно не. Те могат да имат договор дори за 20 години, това не е моя работа и не ме интересува", заяви Мареска.

Мареска вече заяви, че Бен Чилуел и Рахийм Стърлинг не попадат в плановете му за настоящия сезон, след като двамата останаха без картотеки за квалификациите в Лигата на конференциите. 

"Да, имаме голям състав, а за мен е невъзможно да дам минути на всички, така че ако търсят игрови минути, вероятно би било по-добре да напуснат. Стърлинг и Чилуел тренират отделно от основната група, ситуацията с тях е доста ясна и няма промяна", добави той.

Мареска коментира и привличането на Жоао Феликс, когото определи като добър футболист и талант, който може да играе на различни позиции. Той се връща на "Стамфорд Бридж" след едногодишен престой през 2023 година, а в посока Атлетико Мадрид заминава Конър Галахър.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес