Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Милан само разяри звяра Ливърпул! Мърсисайдци превзеха "Сан Сиро" на старта в Шампионска лига (ВИДЕО)

17 септември 2024, 23:59 часа • 2017 прочитания

Английският гранд Ливърпул успя да победи Милан с 3:1 като гост в първи мач от новото издание на Шампионска лига. "Росонерите" поведоха в резултата на "Сан Сиро", но само за да ядосат гостите, които след това тотлно надиграха съперника си и вкараха три безответни гола.

Ливърпул победи Милан в Шампионска лига

След само три минути игра Милан откри резултата. Алваро Мората намери Кристиан Пулишич, който напредна в наказателното поле и разстреля Алисон. В средата на полувремето обаче "росонерите" се пропукаха при корнер, след който Ибрахима Конате вкара с глава.

Милан - Ливърпул

Милан допусна почти идентичен гол и в 41-ата минута, когато отново след корнер Върджил ван Дайк се извиси над всички и вкара за 2:1 в полза на Ливърпул. В средата на втората част Коди Гакпо направи добър пробив, за да асистира за Доминик Собослай, който покачи на 3:1.

До края Милан така и не намери път към вратата на съперника. Така Ливърпул стартира с 3 точки участието си в новия формат на Шампионска лига, който включва една обща група за всички 36 отбора. По-рано през деня Ювентус и Астън Вила също записаха победи.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес