Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мартинес прекъсна процеса по изключване на Роналдо и възроди Португалия за Евро 2024

18 юни 2024, 15:19 часа • 3464 прочитания

Още през януари 2023 година, когато Роберто Мартинес пое поста на национален селекционер на Португалия, това не бе прието с всеобщо одобрение. Имаше и една определена причина, която нажежаваше напрежението допълнително - каталунецът трябваше да вземе окончателно решение за бъдещето на Кристиано Роналдо.

Решението на Роберто Мартинес за бъдещето на Роналдо

Предшественикът му Фернандо Сантош вече беше започнал процеса по изключване на португалската звезда от състава, като не включи Роналдо в осминафинала срещу Швейцария на Мондиал 2022. Последва и трансферът на португалеца в Саудитска Арабия, което трябваше да направи решението още по-лесно.

ОЩЕ: Полуфиналите не са пределът на Роналдо и неговата Португалия на Евро 2024

Кристиано Роналдо и Роберто Мартинес

Вместо това от идването на Мартинес начело на отбора между двамата не е имало никакво напрежение. Новият мениджър го запази в състава, но и го интегрира допълнително в отбора. Макар да съществуваше усещането, че Мартинес може да си създаде огромен проблем, вместо това се оказа обратното - Роналдо остана продуктивен играч. Той вкара 10 гола в квалификациите, но това се случи като част от изключително талантлив отбор, а не в центъра на всичко.

Португалия - един от фаворитите на Евро 2024

Португалия

Всичко беше толкова плавно и безпроблемно, че Португалия спечели всеки един квалификационен мач и сега почти всички на Евро 2024 смятат отбора за потенциален претендент за титлата. В откриващия кръг се видя, че тимовете на Англия и Франция са по-предпазливи. Ако португалците успеят да се възползват от това, те могат да бъдат онзи отбор, който пристига на турнира в точния момент, в правилната форма и нагласа, за да усвоят момента и да стинат до трофея.

"Мореплавателите" започват кампанията си днес срещу отбора на Чехия. Ето Кога и къде да гледаме мача Португалия - Чехия от ЕВРО 2024.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес