Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Манчестър Юнайтед пак запя старата песен: Брайтън върна "дяволите" към късните загуби (ВИДЕО)

24 август 2024, 16:33 часа • 992 прочитания

Английският гранд Манчестър Юнайтед усети вкуса на загубата още във втория си мач от новия сезон във Висшата лига. "Червените дяволи", които завършиха на незавидното осмо място през миналия сезон с цели 14 загуби, сега отстъпиха на Брайтън с 1:2 като гост в мач от втория кръг.

Манчестър Юнайтед загуби от Брайтън

Юнайтед започна сезона с минимална победа над Фулъм - и още тогава трябваше да светне червена лампичка на Ерик тен Хаг. Поуки обаче изглежда не са били взети, след като Брайтън успя да поведе в резултата след половин час игра чрез гол на бившия "дявол" Дани Уелбек.

Манчестър Юнайтед

Амад Диало вкара, но късен гол разплака "дяволите"

Проблемът за Юнайтед бе, че и играта на отбора не вървеше и с нищо не превъзхождаше опонента. Все пак в 60-ата минута Амад Диало успя да изравни за гостите и да върне надеждите за обрат. Малко по-късно "червените" бяха адски близо и до втори гол, но ВАР се намеси заради засада.

Случайност или закономерност? Юнайтед пак губи мач след 90-ата минута

Брайтън обаче се оказа по-устойчив - и стигна до победата с късен гол на Жоао Педро в 95-ата мин. Юнайтед пък допусна шеста загуба, причинена от гол след 90-ата минута в рамките на 2 години - от сезон 2022/23 насам. За сравнение: в предходните 30 сезона "червените" са допуснали само две такива загуби.

Така Брайтън записа втори пореден успех от старта на сезона, след като в първия кръг разби изпълнения с проблеми отбор на Евертън с 3:0. "Чайките" временно оглавиха класирането с 6 точки, докато Юнайтед остава с три точки на осмото място.

ОЩЕ: Манчестър Юнайтед все по-близо до ключов трансфер

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес