Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Манчестър Сити позлатява Ерлинг Холанд

07 септември 2024, 15:06 часа • 1774 прочитания

Ръководството на Манчестър Сити води преговори с голямата звезда на тима Ерлинг Холанд за удължаване на договора му. Това съобщиха медиите в Англия. Според информациите разговорите между двете страни вървят много добре и е въпрос на време да бъдат финализирани.

Холанд става най-скъпоплатения играч на Сити

Холанд има договор с Манчестър Сити до лятото на 2027 година. Шефовете на „гражданите“ обаче искат да удължат споразумението му. Поради тази причина те са склонни да му предложат и по-висока заплата.

Ако се стигне до нов контракт, то норвежецът ще стане най-скъпоплатения играч на Сити като ще получава по 24 милиона евро чисто на сезон. В договорът обаче ще има записана клауза за откупуване, за да може Холанд да държи бъдещето си собствените си ръце.

Норвежецът е голова машина

Ерлинг Холанд премина в Манчестър Сити от Борусия Дортмунд през лятото на 2022-ра. Тогава англичаните платиха 60 милиона евро за правата му. До момента 24-годишният норвежец има на сметката си 102 мача за „гражданите“ във всички турнири, в които е реализирал 97 попадения и е направил 14 асистенции.

Наскоро пък една от звездите на Сити се оплака от безумния график на топ първенствата.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес