Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лукас Подолски ще играе в Арсенал от новия сезон

10 май 2012, 12:03 часа • 8963 прочитания

Нападателят на Кьолн, Лукас Подолски, ще се присъедини към Арсенал през лятото, това обявиха от ръководството на немския тим.

В официално съобщение на клубния сайт изпълнителният директор Клаус Хорстман призна, че клубът е предложил нови по-добри условия на играча, но тъй като остава само още една година до изтичане на договора му, трансферът е бил най-добрият вариант за всички.

 „Ние дълбоко съжаляваме за неговото желание да напусне, което обаче не е действие против клуба, а за доброто на неговата кариера”, коментира Хорстман.

Той добавя, че въпреки ранния трансфер, парите получени от продажбата на Подолски ще подсигурят отбора и ще се използват за привличане на нови играчи, както  и за подпомагане на детско-юношеската школа. Сумата платена от Арсенал остава неизвестна за момента.

Двадесет и шестгодишният нападател благодари на феновете още преди своето заминаване през лятото и разкри, че е било изключително трудно да вземе това решение.

„Преминаването в Арсенал е страхотна възможност за мен да натрупам опит в международните турнири с фланелката на един от най-добрите отбори в Европа”, допълни бившият играч на Байерн Мюнхен.

 

Редактор: Константин Костов

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес