Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ливърпул търси нов халф с едно основно качество, двама са набелязаните

18 юни 2023, 22:44 часа • 9552 прочитания

Ръководството на английския футболен гранд Ливърпул продължава да работи по намирането на нов полузащитник. Мърсисайдци вече привлякоха аржентинския халф Алексис Мак Алистър, но Юрген Клоп иска да бъде привлечен поне още един играч в средата на терена.

Ливърпул търси здравеняк за средата на терена

Според Фабрицио Романо отборът на Ливърпул е в търсене на полузащитник с едно основно качество - да е физически по-здрав. "Червените" искат халф, който да превъзхожда на терена с физиката си, тъй като такъв играч липсва в редиците на Клоп.

Тюрам и Коне сред набелязаните от Клоп

Сред набелязаните имена са полузащитникът на Ница Кефрен Тюрам и Ману Коне от Борусия Мьонхенгладбах. Тюрам е син на легендата на Франция Лилиан Тюрам. Коне също е французин. И двамата играчи са млади и се отличават със сериозна физика.

Ману Коне

Кефрен Тюрам вече има дебют за националния отбор на Франция, където има досег и до бранителя на Ливърпул Ибрахима Конате. Попитан относно това дали Тюрам ще премине на "Анфийлд", Конате заяви: "Да, наистина се надявам".

Ливърпул следи изкъсо и испански халф

Ливърпул е свързван и с халфа Габри Вейга от Селта, но на този етап той остава на заден план, тъй като не разполага с физиката, която търсят в Мърсисайд. "Червените" обаче са добре информирани за ситуацията около Вейга, допълва Фабрицио Романо.

Очаквайте в Actualno.com: 4 спортни рубрики, които не трябва да изпускате

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес