Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ливърпул потрепери срещу последния, но се измъкна невредим и окупира върха (ВИДЕО)

04 април 2024, 23:31 часа • 3321 прочитания

Английският гранд Ливърпул успя да победи последния в класирането Шефилд Юнайтед с 3:1 като домакин в среща от 31-ия кръг на Висшата лига. Мърсисайдци бяха изравнени през втората част, но успяха да стигнат до победата с голове на Алексис Макалистър и Коди Гакпо, за да се върнат на върха в класирането.

Ливърпул победи Шефилд Юнайтед

Още в първите секунди на двубоя Шефилд едва не стигна до гол. Джеймс Макатий стреля от непосредствена близост до вратата, но стражът на мърсисайдци Каоимин Келехър някак успя да спаси. От последвалия корнер Шефилд отново бе близо до гол, но се размина.

Дарвин Нунес откри след грешка на вратаря

След това Ливърпул взе контрола над срещата в свои ръце. В шестата минута Мохамед Салах бе близо до гол за "червените", но не вкара. В 17-ата минута "червените" откриха резултата. Вратарят Иво Гърбич се забави с изчистване на топката, която рикошира в Дарвин Нунес и влезе в мрежата.

Дарвин Нунес

Конър Брадли си вкара автогол

До края на полувремето Алексис Мак Алистър и Доминик Собослай опитаха застрашителни удари от дистанция, но до попадение не се стигна. След почивката Ливърпул продължи да разчита на крехкия си аванс и бе наказан. В 59-ата минута играч на Шефилд стреля с глава, а топката се отклони от крака на Конър Брадли, за да се стигне до автогол между краката на Келехър.

Макалистър и Гакпо донесоха победата на "червените"

Юрген Клоп реагира с двойна смяна, като извади Мохамед Салах и пусна Харви Елиът, а Анди Робъртсън се появи на мястото на Райън Гравенберх. В следващите минути Ливърпул упражни натиск, като Ван Дайк и Робъртсън бяха близо до гол. А в 76-ата минута се стигна и до така бленувания гол: Алексис Макалистър отправи мощен удар и вкара за 2:1.

Ливърпул поведе на Арсенал и Манчестър Сити

В 90-ата минута Ливърпул стигна и до трети гол. Анди Робъртсън намери Коди Гакпо, а той успя да се разпише. Така Ливърпул се върна на върха в класирането с актив от 70 точки - с два пункта пред втория Арсенал и с три пред третия Манчестър Сити. Шефилд Юнайтед остава на последното 20-о място с 15 точки.

В сряда и Арсенал, и Манчестър Сити не сбъркаха в битката за титлата (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес