Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ливърпул изпреварва Юнайтед за португалски национал

23 октомври 2023, 13:00 часа • 2584 прочитания

Ливърпул може да изпревари големия си съперник на футболния терен Манчестър Юнайтед за португалски национал. Става въпрос за централния защитник на Спортниг Лисабон Гонсало Инасио. Това съобщиха медиите в Англия. Според информациите мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп иска да повиши конкуренцията в отбрана и поради тази причина иска младия футболист на всяка цена.

Гонсало Инасио се представя отлично в Спортинг

22-годишният Инасио се представя отлично през последните сезони с екипа на Спортинг. Централният бранител има до момента 133 мача за лисабонските „лъвове“, в които се е отчел с 11 попадения и е направил 8 асистенции. Благодарение на добрите си изяви той бе повикан в националния отбор на Португалия, където вече има на сметката си 4 мача с два гола.

Гонсало Инасио

Ливърпул прати скаути за Инасио

Юрген Клоп е останал впечатлен от качествата на Инасио и дори е изпратил скаути на Ливърпул да го гледат на живо в последните мачове на Спортинг и Португалия. Германският специалист вижда в лицето на младия бранител отличен заместник на Върджил ван Дайк. Гонсало Инасио е трансферна цел и на Манчестър Юнайтед, които го искат, за да замени Хари Макгуайър. Сега обаче изглежда, че футболистът е по-близо до „Анфийлд“, отколкото до „Олд Трафорд“.

Преди дни пък се заговори, че Юрген Клоп е намерил заместник на Мохамед Салах, който може да бъде продаден през зимата.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес