Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левандовски към Мбапе: Маската е предизвикателство, но желанието за игра е по-силно

25 юни 2024, 13:03 часа

Роберт Левандовски предупреди Килиан Мбапе, че маската, необходима за защита на счупения му нос, ще бъде "досадна" и ще повлияе на зрението му. Преди финалната среща от групите на Евро 2024 между Полша и Франция самият поляк сподели, че не можел да вижда, когато носел маска, и изказа трудностите, пред които ще се изправи зездата на "петлите".

Реклама

Левандовски предупреди Мбапе за трудностите на играта с маска

През 2015 г. легендарният полски фронтмен Левандовски се нуждаеше от защитно покритие на лицето, след като получи фрактури на челюстта и носа. Сега Мбапе е в подобно положение, след като получи неприятен удар в лицето по време на първия мач на Франция на Евро 2024. Стана ясно, че носът му е счупен, но французинът отказа да се оперира, а предпочете да носи защитна маска.

Роберт Левандовски

Преди срещата на Франция с Полша на Европейското първенство в Дортмунд Левандовски заяви, когато беше попитан за проблемите, с които Мбапе ще се сблъска:

"Когато аз самият трябваше да нося маска, не беше приятно. Доста е досадно, особено в наказателното поле, имах проблеми, не виждах, зрението ми беше затруднено. Това са няколко милисекунди, но могат да забавят играча. Това е предизвикателство, не е приятно, но, разбира се, здравето на играта е по-важно. За турнир като Европейското емоциите са много големи и всеки иска да играе на всяка цена. Разбирам трудностите, с които се сблъсква той."

Дидие Дешан с добри новини за феновете на "петлите"

Наставникът на Франция Дидие Дешан също сподели за предизвкателствата на маската: "Това ограничава малко зрението. Предполага се, че трябва да предпазва, така че в определени ситуации ограничава зрителния ъгъл. Всичко зависи от позицията. Трябва да свикнеш с нея, усещането е все едно имаш 3D очила."

Килиан Мбапе

Дешан също увери феновете в състоянието на техния любимец: "С всеки изминал ден е по-добре. Беше част от тренировките ни. Синината е намаляла много. Той свиква с маската. Иска да играе и е готов за работа."

Мбапе беше оставен на пейката за равенство 0:0 на "петлите" с Холандия, като към момента носителите на Световната купа през 2018 г. се намират на второ място в група D и са наясно с необходимостта да постигнат още една победа в опит да достигнат до елиминациите като първенци в таблицата.

ОЩЕ: УЕФА забрани на Мбапе да играе с маската в цветовете на Франция

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес